Puntentelling

Coach XL

Puntentelling:   CoachXL punten per positie
      keeper verdediger middenvelder aanvaller
Gespeeld(1) 2 2 2 2
Gewonnen(1) 4 4 4 4
Gelijk(1) 2 2 2 2
Gele kaart(2) -2 -2 -2 -2
Directe rode kaart(2)   -6 -6 -6 -6
2x Gele kaart = rood(2)   -4 -4 -4 -4
Eigen doelpunt(3) -2 -2 -4 -4
Velddoelpunt, incl. vrije trap(3) 16 10 8 6
Assist(4) 12 8 6 4
Hattrick(5)   40 20 16 12
Benutte penalty(6)   4 4 4 4
Gestopte penalty(7)   6 0 0 0
Gemiste penalty(8)   -2 -2 -2 -2
De nul houden(9) 8 6 0 0
De nul niet houden(10) -2 -2 0 0
Elftal van de week (11) 4 6 6 6
 1. De speler moet gespeeld hebben, als is maar 1 seconde.
 2. Daar er soms enige tijd overheen gaat (bijvoorbeeld als er beroep wordt ingesteld tegen een  kaart), telt een gele of rode kaart ook mee, als deze later wordt ingetrokken/geseponeerd.
 3. Het is soms moeilijk te bepalen of het een eigen doelpunt is of een velddoelpunt. Bijvoorbeeld als de bal van richting wordt veranderd. Als een bal van richting wordt veranderd, maar toch al in het doel gegaan zou zijn, is het een velddoelpunt. Ten alle tijden wordt dit bepaald door Sportmonks.com!
 4. Een assist is een directe pass of ingooi (zonder tussenkomst van een tegenstander, cornervlag, paal en lat) van de teamgenoot naar de doelpuntenmaker. Soms is het heel lastig om te zien of de tegenstander de bal heeft aangeraakt. Ten alle tijden wordt dit bepaald door Sportmonks.com!
  De doelpuntenmaker krijgt dan het velddoelpunt en degene die als laatste de bal aan de doelpuntenmaker geeft, krijgt dan de assist.
 5. Een hattrick is 3 velddoelpunten van dezelfde speler in 1 wedstrijd en deze speler krijgt dus extra punten voor zijn hattrick, bovenop de punten voor zijn gescoorde doelpunten.
 6. Een benutte penalty is een penalty, die in 1 keer benut wordt en niet in tweede instantie gescoord wordt, want dan is het weer een gewoon velddoelpunt.
 7. Een gestopte penalty is een niet benutte penalty, dus een penalty die niet in 1 keer benut wordt of naast of over het doel gaat. Wordt er in tweede instantie alsnog gescoord, dan blijft het een gestopte penalty. Deze levert punten op voor de keeper, die de penalty ‘stopt’ (een penalty, die niet in eerste instantie in het doel gaat).
 8. Een gemiste penalty is een niet benutte penalty. Deze levert minpunten op voor degene die de penalty neemt.
 9. De nul houden betekent dat de Eredivisieclub, waarvoor jouw speler uitkomt, geen tegendoelpunt krijgt in een wedstrijd.
 10. De nul niet houden betekent dat de Eredivisieclub, waarvoor jouw speler uitkomt, wel een tegendoelpunt krijgt in een wedstrijd. De minpunten gelden niet per tegendoelpunt.
 11. Per speelronde wordt er een Elftal van de Week gekozen. Jouw (in die ronde) geselecteerde spelers scoren punten, indien ze verkozen worden in het Elftal van de Week.
 • Basisspelers ontvangen 100% van de behaalde punten (zowel min- als pluspunten);
 • Bankspelers ontvangen 50% van de behaalde punten (zowel min- als pluspunten);
 • Tribunespelers ontvangen 25% van de behaalde punten (zowel min- als pluspunten);
 • Aanvoerder ontvangt 150% van de behaalde punten (zowel min- als pluspunten).

Op CoachXL zijn de algemene voorwaarden van CoachXL van toepassing, welke te vinden zijn op www.coachxl.nl